Skip to content

EKOSIL Si&Si

ДЕКОРАТИВЕН ТАНКОСЛОЕН МАЛТЕР ВРЗ СИЛИКАТНО-СИЛИКОНСКА ОСНОВА

ЕКОСИЛ СИ&СИ е декоративен силикатно- силиконски  малтер.

ПРИМЕНА: Танкослоен декоративен малтер за заштита на надворешни фасадни површини. Има одлична обработливост, водоотпорност, отпорност на UV зрачење. Поради своите карактеристики се препорачува за санација на стари објекти.

ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ: Површината  мора да биде цврста, чиста и сува. Подлогата пред нанесување треба обавезно да се премачка со ЕКОГРУНД УНИВЕРЗАЛ подлога во иста нијанса како нијансата на малтерот.

Пред нанесување малтерот добро да се промеша со рачна мешалка и по потреба да се разреди со вода < 1,5.

Нанесувањето се врши со метална глетарка, а конечниот изглед се добива со обработка со пластична глетарка према барање на купувачот додека малтерот е влажен.  Потребно е да се работи на температура од +5 до +30°C.

Да не се работи дирекно на сонце, ветар или дожд.

Потрошувачка: Зависи од избраната завршна структура на малтерот и гранулацијата.

РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци  во оргинална амбалажа на температура од +5 ºC do +25 ºC.

ПАКУВАЊЕ: 25 kg

Може да се тонира во 500 нијанси