Skip to content
Category

EKOPOL

ДИСПЕРЗИОНА  БOJA ЗА  ВНАТРЕШНИ   ЅИДОВИ И ПЛАФОНИ

ПРИМЕНА: Се применува во станбени, деловни  и јавни објекти.

Едноставна е за нанесување и отпорна на суво бришење.

ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ:  Пред нанесување, бојата треба да се промеша и

да се разреди со додавање на 15-20% вода со постојано мешање.

Пред нанесување  површината да се премачка со ЕКО ПОДЛОГА.

Да се работи рамномерно и без прекин.

Се нанесува со валјак, четка или машински во два слоја.

ПОТРОШУВАЧКА:  Околу 0,2-0,3 kg/m2.

РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци  во оргинална амбалажа на температура +5 ºC до +25 ºC.

ПАКУВАЊЕ: 5 kg/15 kg/25 kg

Може да се тонира во 500 нијанси