Skip to content
Category

EKOPOL GOLD

АКРИЛНА  БOJA ЗА ВНАТРЕШНИ ЅИДОВИ

ПРИМЕНА:  Во  станбени, деловни и јавни објекти, лесна е за нанесување и отпорна на влажно бришење.

ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ: Пред нанесување, бојата треба да се промеша и да се разреди со додавање на 5-10 % вода со постојано мешање до потполна хомогенизација. Површината пред нанесување мора да биде цврста ,чиста и импрегнирана со ЕКО ПОДЛОГА. Завршната боја се нанесува со валјак, четка или машински.

ПОТРОШУВАЧКА: околу 0,15-0,25 kg/m2

РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци  во оргинална амбалажа на температура од +5 ºC do +25 ºC.

ПАКУВАЊЕ: 5 kg/15 kg

Може да се тонира во 500 нијанси