Skip to content

EKOGLET 10

МАСА ЗА ГЛЕТОВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИ ЅИДОВИ И ПЛАФОНИ

ПРИМЕНА: СЕ ПРИМЕНУВА ЗА ИЗРАМНУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИ ЅИДНИ И ТАВАНСКИ ПОВРШИНИ ПРЕДХОДНО МАЛТЕРИСАНИ СО МАЛТЕР, КАКО И ГИПС КАРТОНСКИ ПЛОЧИ. ПО СУШЕЊЕТО СЕ ДОБИВА МАЗНА ПОВРШИНА ПОДГОТВЕНА ЗА БОЈАДИСУВАЊЕ

ПРИПРЕМА: ВО САД ОД 8 ЛИТРИ ВОДА СЕ ДОДАВА 1 ВРЕЌА ГЛЕТ МАСА. СМЕСАТА НЕПРЕКИНАТО СЕ МЕША 3 МИНУТИ. ПО 15 МИНУТИ ПОВТОРНО СЕ ПРОМЕШУВА.

СКЛАДИРАЊЕ: ВО СУВА ПРОСТОРИЈА

РОК НА ТРАЕЊЕ:  12 МЕСЕЦИ