Skip to content

EKOFAS AKRIL

АКРИЛНА ДИСПЕРЗИЈА ЗА НАДВОРЕШНИ ЅИДОВИ

ПРИМЕНА:  За декоративна  заштита на нови и стари фасадни површини. Поради големата отпорност  погодна е за примена на внатрешни зидови на јавни објекти. Се карактеризира со одлична водоотпорност, добра покривна моќ, отпорност на  UV зрачење и временски влијанија.

ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ: Пред  нанесување масата добро да се промеша и по потреба да се разреди со околу 10-15 % вода со постојано мешање до потполна хомогенизација. Подлогата на која се нанесува бојата мора да биде цврста, чиста и сува, пред нанесување да се премачка со ЕКО АКРИЛ. Бојата се нанесува со валјак, четка или машински, најчесто во два слоја. Да се нанесува на температура од +5 до +30°C. Да не се работи дирекно на сонце,ветар или дожд.

ПОТРОШУВАЧКА: Околу 0,25-0,35 kg/m2  за два слоја на премачкување.

РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци  во оргинална амбалажа на температура од +5 ºC до +25 ºC.

ПАКУВАЊЕ: 5 kg/15 kg/25 kg/

Може да се тонира во 500 нијанси