Skip to content
Category

ЕКО БЕТОН КОНТАКТ

ПРИМЕНА: За изедначување, неутрализација, вцрстување и водоотпорност на сите видови на површини пред нанесување на акрилни фасадни бои и декоративни малтери. Препорачливо е ЕКО АКРИЛ подлогата да се тонира во нијанса на завршниот слој од фасадата.
ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ: Пред нанесување ЕКО АКРИЛ подлогата треба добро да се промеша и по потреба да се разреди со околу 15-20 % вода со постојано мешање. Подлогата се нанесува со валјак, четка или машински во еден слој. Може да се употребува за внатрешно и надворешно премачкување.
Времето на сушење пред нанесување на бојата или малтерот изнесува мин. 12ч.
Се нанесува на температура од +5 до +30°C.
Да не се работи дирекно на сонце или дожд.
ПОТРОШУВАЧКА: околу 0,2-0,25 kg/m2 ѕидна површина .
РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци во оргинална амбалажа на температура од +5 ºC do +25 ºC.
ПАКУВАЊЕ: 15kg /25 kg