ЕКО АКРИЛ ПОДЛОГА – СТРУКТУРНА AКРИЛНА ПОДЛОГА НАМЕНЕТА ЗА СИТЕ ВИДОВИ НА АКРИЛНИ МАЛТЕРИ И ФАСАДНИ БОИ

//ЕКО АКРИЛ ПОДЛОГА – СТРУКТУРНА AКРИЛНА ПОДЛОГА НАМЕНЕТА ЗА СИТЕ ВИДОВИ НА АКРИЛНИ МАЛТЕРИ И ФАСАДНИ БОИ

ЕКО АКРИЛ ПОДЛОГА – СТРУКТУРНА AКРИЛНА ПОДЛОГА НАМЕНЕТА ЗА СИТЕ ВИДОВИ НА АКРИЛНИ МАЛТЕРИ И ФАСАДНИ БОИ

ПРИМЕНА: За изедначување, неутрализација, вцрстување и
водоотпорност на сите видови на површини пред нанесување на акрилни фасадни
бои и декоративни малтери. Препорачливо е ЕКО АКРИЛ подлогата да се тонира
во нијанса на завршниот слој од фасадата.
ПРИПРЕМА И НАНЕСУВАЊЕ: Пред нанесување ЕКО АКРИЛ подлогата
треба добро да се промеша и по потреба да се разреди со околу 15-20 % вода
со постојано мешање. Подлогата се нанесува со валјак, четка или машински во
еден слој. Може да се употребува за внатрешно и надворешно премачкување.
Времето на сушење пред нанесување на бојата или малтерот изнесува мин. 12ч.
Се нанесува на температура од +5 до +30°C.
Да не се работи дирекно на сонце или дожд.
ПОТРОШУВАЧКА: околу 0,2-0,25 kg/m2 ѕидна површина .
РОК НА ТРАЕЊЕ: 12 месеци во оргинална амбалажа на температура од +5 ºC do +25 ºC.
ПАКУВАЊЕ: 15kg /25 kg

Категорија: